CLASSES

Buttercream Frosting

Tarikh :
26hb Februari 2012 - PENDAFTARAN DITUTUP

Masa :
3.00 - 5.30 petang

Lokasi :
Easyfrosting Studio
15-71-1A, Jalan Pahat K 15/K, Seksyen 15,
42000 Shah Alam.
Selangor. (Dataran Otomobil)

Pendaftaran :
Email : easyfrosting@gmail.com
Telefon :
017-381 1032 (Azna)
017-790 8912 (Zee Helena)

Bayaran :
RM100.00 Sahaja

Deposit :
RM50.00 sebelum 12hb Februari 2012 

Apa yang akan anda pelajari melalui kursus ini?
1. Asas salut kek denga menggunakan aising buttercream
2. Cara-cara penggunaan piping bag dan nozzle
3. Jenis-jenis konsistensi penggunaan aising buttercream
4. Pemilihan nozzle yang sesuai
5. Cara-cara membuat 'borders'
6. Cara penggunaan warna untuk buttercream
7. Cara menghias kek dengan mudah mengikut tema

Di samping itu, anda juga akan mendapat kit pelajar yang mengandungi :-
1. Resipi aising buttercream & Moist Chocolate Cake Easyfrosting
2. Template latihan (shell, star, bead, rosebud)
3. Kek yang telah siap dihias oleh pelajar sendiri

Nota :
Kek dan segala peralatan untuk kursus ini akan disediakan oleh Easyfrosting.
Pelajar hanya perlu membuat pembayaran penuh sebelum kelas bermula.
Buku nota dan pen/pensil juga digalakkan bawa bersama untuk menulis sebarang nota penting sekiranya difikirkan perlu.


Easyfrosting